Skip to content
Wensen

Wensen, wensen, wensen… Wie heeft ze niet? Wie nadenkt over wensen in relatie tot sterfelijkheid en vergankelijkheid, komt al snel uit op de bucketlist.

Een bucketlist is van oorsprong de wensenlijst van iemand die weet dat zijn leven op korte termijn eindigt. Het geniet bekendheid sinds de film The Bucket List, uit 2007. De bucketlist heeft tegenwoordig een veel bredere betekenis. Het staat voor de lijst van wensen die iemand gedurende zijn leven wil realiseren. Vaak gaat het om reizen, om bijzondere ervaringen of om unieke life-events.

Het kan van tijd tot tijd verstandig zijn om na te denken over de vraag wat je nog wilt doen of wilt meemaken in je leven. Misschien moet je niet alles voor je uitschuiven, omdat je nooit weet hoelang je nog de kans hebt die wensenlijst af te vinken?

Erg behulpzaam hierbij is de website mypersonalbeforeidiewall.nl. Op die site kun je je eigen bucketlist registreren én delen (met vrienden, met familie, met collega’s). Juist door ‘m te delen ben je misschien eerder geneigd de wensen op je lijstje aandacht te geven.